De mooiste gratis rondleidingen in New York

New York is een van de meest opwindende, indrukwekkende en betoverende steden die je in de VS kunt bezoeken. Maar, net als de wolkenkrabbers in de stad, zijn de prijzen ook vrij hoog.

Om de kosten tijdens je bezoek laag te houden, zijn er enkele gratis activiteiten waar je veel plezier aan kunt beleven. Deze activiteiten lopen uiteen van gratis wandeltochten in New York tot aan gratis rondleidingen in parken, gebouwen en monumenten.

Tijdens een gratis wandeltocht door NYC, krijg je inzicht in de geschiedenis en cultuur van deze stad. Je kunt er ook voor kiezen om alleen op pad te gaan en van de stad te genieten door gebruik te maken van een van de self-guided wandeltochten door New York

Central Park

Central Park is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de VS en het is groot! Dit park heeft 80 hectare bos, 250 hectare grasvelden en 150 hectare water. Opdat jij niet verdwaalt, zijn er verschillende gratis rondleidingen door  Central Park waaraan je deel kunt nemen. Enkele van de bezienswaardigheden van het park zijn het Bethesda Terrace and FountainCentral Park Zoo en Belvedere Castle

gratis rondleidingen New York - Bethesda Terrace and Fountain Central Park NYC

Flatiron District

De gratis rondleiding door het historische, commerciële Flatiron districtvoert je langs enkele van de beroemdste wolkenkrabbers en bezienswaardigheden van New York, zoals de MetLife Clock Tower, het New York Life Insurance Building en het beroemde Flatiron Building. Naast gebouwen kun je ook het Madison Square Park bezoeken met zijn vele monumenten, standbeelden en groene ruimten. De rondleidingen beginnen elke zondag om 11.00 uur op de hoek van dit park.

rondleidingen in New York - Flatiron District

De Brouwerij van Brooklyn

Krijg alles te horen over het traditionele proces van het brouwen van bier en ontdek een van de beroemdste wijken van New York, Brooklyn. De brouwerij van Brooklyn is erg oud en de technieken zijn zeer fascinerend. De gratis rondleidingen worden op zaterdagen en zondagen gegeven. Je moet ouder zijn dan 21 jaar om hier aan deel te nemen of vergezeld worden door een ouder of voogd. Na de rondleiding kun je bierfiches kopen en genieten van de ambachtelijke bieren die in de brouwerij worden geproduceerd (dit is optioneel). 

 

rondleidingen in New York - Brooklyn Brewery

De High Line in Manhattan

De High Line is een vrachtlijn die niet meer in gebruik is. Deze spoorlijn loopt boven de West Side-straten van Manhattan. De 30 meter hoge spoorlijn is 1.850 meter lang en biedt een prachtig uitzicht op de Hudson en New Jersey. Wil je een zonsondergang in New York zien, dan kun je het beste deze bewonderen vanaf de High Line. Van mei tot oktober zijn er gratis begeleide wandelingen die door Friends of the High Line worden georganiseerd. De wandelingen duren iets meer dan een uur en starten vanaf Gansevoort Street.

Rondleidingen in New York - High Line Manhatten

Grand Central

De Grand Central Terminal is veel meer dan een treinstation. De gratis wandeltocht toont je enkele van de meest indrukwekkende functies van Grand Central, zoals het hemelse plafond, sculpturen en mythologische figuren. Ook kun je het Chrysler-gebouw bewonderen, genieten van het Pershing Square en andere indrukwekkende en fascinerende plaatsen die in de omgeving van het station te vinden zijn.

rondleidingen in New York - Chryser Building

Battery Park

Battery Park is een uitgestrekt groen park dat het hele jaar door wordt gebruikt voor kunsttentoonstellingen en talloze andere culturele evenementen. In totaal zijn er 36 hectare aan tuinen, pleinen en speeltuinen. Er worden gratis rondleidingen aangeboden, waaronder wandelingen langs biologische tuinen rond het Wagner Park. Vanuit het park heb je een prachtige uitkijk op Manhattan.

Frequently Asked Questions about ESTA Amerika
Heb je wat aan dit artikel gehad? Deel het dan om andere mensen te helpen hun reis naar Amerika goed voor te bereiden!

Leave a Reply

Close Menu