Een ESTA is een elektronisch document waarmee u toestemming krijgt om naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen. De gegevens die u invult op een ESTA-formulier, worden door de veiligheidsdienst in Amerika gecontroleerd om te bepalen of u een mogelijke dreiging voor de veiligheid of een ongewenst persoon bent.

U hebt altijd een ESTA nodig als u per vliegtuig of boot voor een zakenreis of een vakantie naar Amerika gaat. Als u alleen maar in Amerika bent voor een overstap naar een ander land, hebt u ook een ESTA nodig. Reist u met uw (minderjarige) kinderen? Zorg er dan voor dat ook zij beschikken over een eigen ESTA.

Het ESTA-formulier bestaat uit vragen met betrekking tot uw persoonlijke gegevens, zoals paspoortgegevens, reizen en gedrag en een aantal beveiligingsvragen. U dient alle verplichte velden in te vullen. Indien u niet alle vragen beantwoordt of de gegevens zijn onjuist, hebt u kans dat uw ESTA aanvraag wordt afgewezen of wordt toegekend maar niet geldig is. Een nieuwe ESTA aanvraagprocedure kan dan langer duren en hiervoor dient u opnieuw de aanvraagkosten te betalen.

U kunt uw ESTA al binnen een uur ontvangen. Echter, het is mogelijk dat de Amerikaanse veiligheidsdienst redenen heeft om meer tijd te besteden aan uw ESTA aanvraag. Dan duurt het maximaal 72 uur voordat u uw ESTA ontvangt of een bericht van afwijzing. 

De aanvraag van een ESTA kost € 34,95. Deze prijs is inclusief de aanvraagprocedure, de controle op de correctheid van de gegevens die u hebt ingevuld en de transactiekosten.

In geval van afwijzing, kan u een visumaanvraag bij de Amerikaanse ambassade indienen die ongeveer € 168 kost. U krijgt het bedrag dat u aan ons hebt overgemaakt voor de aanvraag van een ESTA automatisch teruggestort als uw ESTA aanvraag wordt afgewezen. 

De geldigheid van een ESTA is een periode van twee opeenvolgende jaren of tot uw paspoort verloopt, welke van de twee het eerst komt. Is uw paspoort binnen de komende twee jaar vervallen, dan ontvangt u een ESTA voor de geldigheid tot aan de vervaldatum van uw paspoort. 

Ja, uw kind(eren) hebben een eigen ESTA nodig. Als u met uw kind(eren) reist, kunt u met hetzelfde aanvraagformulier ook direct een ESTA voor hen aanvragen. 

Ja, het ESTA aanvraagformulier biedt u de mogelijkheid om per keer voor maximaal 10 personen een ESTA aan te vragen. De toekenning of afwijzing van de ESTA wordt naar de hoofdaanvrager gezonden. 

Een ESTA kan niet worden verlengd. Als uw ESTA is verlopen, moet u een nieuwe ESTA aanvragen.

Close Menu