Hoe kunt u de vervaldatum van de ESTA controleren

Tenzij u een frequente en ervaren reiziger bent, is het wellicht moeilijk om de geldigheidsperiode van een ESTA en eventuele visa bij te houden. 

De ESTA heeft een geldigheid van twee opeenvolgende jaren, of tot uw paspoort verloopt – wat het eerst voorkomt. Alle reizigers mogen maximaal 90 dagen per reis in de Verenigde Staten verblijven. Als u deze 90 dagen overschrijdt, is uw kans om een nieuwe ESTA te verkrijgen klein of wellicht zelfs onmogelijk.

Als u uw ESTA-aanvraag via ons hebt ingediend, kunt u de geldigheidstatus controleren.  Als u wilt weten tot welke datum uw ESTA nog geldig is, controleert u de datum waarop de ESTA is goedgekeurd.

Indien de ESTA is verlopen (de periode van twee jaar na afgifte is verstreken of uw paspoort is verlopen), kunt u deze niet meer vernieuwen, omdat een dergelijke optie niet bestaat. Wilt u opnieuw naar de Verenigde Staten reizen, dan dient u een nieuwe aanvraag voor een ESTA in te dienen. 

Ook in het geval wanneer u uw naam, nationaliteit of geslacht wijzigt, dient u een nieuwe ESTA aan te vragen. Nog een andere reden om een nieuwe ESTA aan te vragen is wanneer u het antwoord op een van de vragen wijzigt, omdat uw omstandigheden veranderd zijn. Heeft u uw ESTA via ons aangevraagd, neem dan contact met ons op. Wellicht kunnen wij u dan helpen zodat u niet opnieuw een ESTA hoeft aan te vragen. 

Close Menu